Hier kunnen kinderen, kunstenaars en organisaties die met kinderen werken terecht met creatieve uitingen en activiteiten.
Visitekaartjes
Je kunt op het Kinderkunstplein reclame maken voor jezelf. Dat kan je doen door gegevens naar ons te mailen.
1. Voornaam en achternaam
2. Woonplaats
3. Specialiteit
4. Waar werk je?
5. Website
6. Telefoonnummer
Misschien heb je ook een mooie foto.
De éénmalige kosten zijn €12,50. Je kunt dit bedrag overmaken onder vermelding van "Visitekaartje Kinderkunstplein" op rekening NL39 Trio 0254680984 van Stichting Kinderkunst.
Heb je vragen of wil je je opgeven, mail dan naar redactie@kinderkunstplein.nl

Activiteiten

Ben je een kunstenaar en werk je met kinderen, dan kan je jouw komende activiteiten, verslagjes, foto’s en filmpjes mailen. De redactie is altijd zeer geïnteresseerd in de verhalen achter het werk. Het adres is redactie@kinderkunstplein.nl.

Naam: Martine Evenhuis
Woonplaats: Almelo
Specialiteit: Met Kijk & Doe geef ik workshops voor jong en oud in mijn atelier. Ik heb de Pabo gedaan en daarna de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving.
Na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan,  heb ik nu de stap gezet naar een eigen atelier waarin ik workshops aanbied.
Bij Kijk & Doe heb ik elke week een peuteratelier, kinderatelier en jongerenatelier. Op de website vind je welke workshops worden aangeboden en hoe je je daarvoor kan inschrijven.
De workshops staan vaak in het teken van een kunstenaar of een bepaalde techniek. Daarnaast geef ik een cursus batik aan volwassenen. Ook voor creatieve kinderfeestjes kun je bij mij terecht.
In de vakanties organiseer ik altijd speciale vakantie knutselmomenten, waarin de kinderen heerlijk kunnen knutselen.
Waar werk je? In mijn atelier: Kijk & Doe (de Kunstwerkplaats Almelo)
Website: kijkdoe.nl
Facebook: facebook.com/kijkendoe
Tel.: 06 40742513

Naam: Mirjam van Klink
Woonplaats: Amsterdam
Je specialiteit: Vanuit De TOREN van Klinker organiseer ik creatieve en speelse activiteiten voor kinderen (maar ook voor ouders en andere volwassenen).
Mijn specialiteit is het werken met natuurlijke materialen, klei en allerlei soorten draad en garens. Maar ook voor schilderen, multimedia en andere technieken kun je bij mij terecht.
Ik houd van samenwerken maar ook van laten samenwerken en geef dat ook vorm in mijn activiteiten. Met elkaar kom je verder!
Waar werk je? Ik voer mijn activiteiten uit op (basis)scholen, in wijkcentra en voor beurzen, bedrijven en particulieren.
Website: detorenvanklinker.nl of op de facebookpagina van De TOREN van Klinker
Tel.: 06 14525930
E-mail: mirjam@detorenvanklinker.nl

Naam: Lucy de Graaf
Woonplaats: Middelburg
Specialiteit: Lucy is naar de kunstacademie van Gent gegaan in België en volgde daar de afdeling beeldhouwen.
Tekenen werd belangrijker dan beeldhouwen en Lucy heeft geïllustreerd voor Sesamstraat en kinder-(les)boeken.
Lucy geeft al heel lang (20 jaar) les aan volwassenen en kinderen en kan zich goed inleven in de gedachten wereld van de kinderen.
Specialiteit is de grote verscheidenheid aan opdrachten. Lucy geeft stripteken-lessen/animatiefilmpjes maken en schilder opdrachten over kunstenaars van vroeger en veel verschillende technieken toepassen.
Lucy werkt in Lesatelier Lucy de Graaf, dit is haar eigen atelier in Goes.
Ze werkt met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar in kleine groepen (7 à 8 kinderen)
Striptekenen en de cursus ‘Verf en meer’.
Lucy werkt ook voor Kunsteducatie Walcheren en vanaf 2015 voor Cultuurhuis Kuiperspoort  in Middelburg.
Website: lucyde.nl
Tel.: 06 10813861

Naam: Bo de Jong.
Woonplaats: Het mooie stadje Middelburg.
Specialiteit: Bo studeerde aan de Koninklijke academie voor beeldende kunsten in Den Haag.  Zij studeerde ook op de Pabo van de Hogeschool Zeeland. Bo is nu vakdocent beeldende vorming en geeft les bij Primas scholengroep en Kunst Educatie Walcheren. Ze werkt ook als zelfstandig kunstenaar. Bo is gespecialiseerd in het bedenken en uit voeren van projecten. Zij initieerde en begeleidde verschillende kinderkunstprojecten zoals het uitwisselingsproject met kinderen uit Argentinië, genaamd ‘De sprookjes van Sara en Maria. Ook werkt zij regelmatig samen met illustrator en schrijver Wim Hofman. Zij schreef speciaal samen met Marja Geerse voor de Kinderkunstweek in Zeeland twee ideeënboeken over kunst voor het basisonderwijs. Zij werkt ook mee aan het project ‘De Proeftuin’, kunst voor kinderen op basscholen met een door-lopende leerlijn voor de groepen 1 t/m 8.
Waar werk ik: Thuis (in mijn atelier) & op locatie.
Website: bodejong.nl
Tel.: 0118 465255

Naam: Julia Hope
Woonplaats: Amstelveen
Specialiteit: Tekenen naar waarneming.
Waar werk je met kinderen?
In Amsterdam voor stichting SEP en in mijn atelier.
Website: Geen
Tel.: 06 44476066

Naam: Sandy Zitman
Woonplaats: Abcoude
Specialiteit: Zelfstandig in kunst en ondernemen;
Toegespitst op creativiteitsontwikkeling en zelfexpressie voornamelijk bij kinderen en werkt vanuit de overtuiging dat het de 'kunst' is te ontdekken wie we zijn en niet wat we willen worden
Website: creativityhotspot
Tel.:
06 45138717

Naam: Jaap Mulder
Woonplaats: Gouda
Specialiteit: Jaap houdt zich sinds 1980 bezig met Jiddische cultuur en Balkanmuziek. Als klarinettist behoort hij tot de top van Europa en geeft regelmatig lezingen en workshops op conservatoria en muziekscholen. Jaap Mulder ontwikkelt muziektheaterproducties op basis van wereldmuziek en maakt filmmuziek. Jaap bespeelt ruim vijftien jaar vele scholen in Nederland met speciaal voor het basisonderwijs ontwikkelde voorstellingen, waarin hij de Oost-Europese volksmuziek en de Jiddische taal en cultuur op een toegankelijke manier onder de aandacht brengt.
Samen met beeldend kunstenaar Liset van Dommelen ontwikkelde hij ‘schilder- & krijtconcerten’. De activiteit wordt zowel binnen het reguliere basisonderwijs als op SBO scholen, BSO’s en peuterzalen uitgevoerd.  
Waar werk je?
Zelfstandig musicus. Concerten en andere activiteiten in binnen- en buitenland.
Website: digojim.nl, vysotsky.nl en burobravissimo.com
Tel.: 06 53778887

Naam: Ino de Groot
Woonplaats: Utrecht
Specialiteit: Kunst (schilderijen, tekeningen, brons, glas), advies (uitgevers, musea, kunstmanifestaties, scholen etc)  en onderwijs (basisonderwijs)
De kunstmeester Ino de Groot geeft de juffen en de meesters van de basisschool les in hoe zij mooie, leuke, verantwoorde beeldende lessen kunnen geven. Lessen waarin de verbeelding centraal staat. Lessen waarin kinderen leren te genieten van kunst, leren kunst te ervaren, leren kunst te bewon-dere. Lessen waarin gewoon gewerkt moet worden. Hij schreef samen met Lourens van der Leij het paboboek ‘Kunstmeester!, beeldende vorming, over kinderkunst en meester(m/v)werk’.
Waar werk ik: Thuis (in mijn atelier) & op locatie
Website: inodegroot.nl
Tel.: 06 10907549

Naam: De Toonwerkplaats, Michiel Bos
Woonplaats: Deventer
Je specialiteit: Workshops en cursussen Film en Muziek. Van speelfilm (in-1-dag) tot hoorspel en van stop-motion tot wandelen-in-je-eigen-tekening.
Waar werk je? Overijssel, Gelderland
Website: detoonwerkplaats.nl
Tel.: 06 22911261

Naam: Nanneke Bastiaan, van atelier Kunst is Kijken
Woonplaats: Heemskerk
Je specialiteit: Ik geef workshops aan kinderen vanaf 4 jaar.
Ik wil graag dat de kinderen ervaren wat materiaal doet, wat je ermee kunt maken. Verder vind ik het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst van kunstenaars. Ik geef de kinderen duidelijke opdrachten met veel ruimte voor eigen creativiteit en ik nodig kinderen uit om buiten hun comfortzone te gaan tekenen, schilderen of anderszins bezig te zijn.
Waar werk je? Ik doe dit in groepjes op leeftijd in mijn eigen kleine atelier maar ook bij Brede Scholen of in een klas.
Website: De foto's plaats ik bij voorkeur op mijn Facebookpagina.
Voor nog meer info: kunstiskijken.nl

Naam: Atelier Crea7, creatief docent/coach Gerarda Beumer
Woonplaats: Roermond
Specialiteit: Kunstzinnig atelier met lessen en workshops voor volwassenen en kinderen. Wij stimuleren kinderen om hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Dat doen we door ruimte te bieden voor onderzoeken, experimenteren en natuurlijk creëren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ontdekken dat uit ‘fouten’ mooie dingen kunnen ontstaan en dat je een nieuwe draai aan werk kunt geven. Inspiratie halen we overal vandaan. Dat kan zijn een (bekende of onbekende) kunstenaar, iets uit een bepaalde cultuur, de natuur of een verhaal. En daar gaan de kinderen dan vanuit hun eigen belevingswereld mee aan de slag. We bieden verschillende technieken en materialen aan, zoals schilderen, tekenen, 3 dimensionaal werken, etc.
Het allerbelangrijkste vinden wij dat kinderen plezier hebben en dat ze zelf tevreden zijn met wat ze maken.
Waar: Atelier Crea7 in Herten
Website: ateliercrea7.nl
E-mail: info@ateliercrea7.nl 

Naam: Hanna de Haan
Woonplaats: Den Haag
Specialiteit: Hanna de Haan is graficus. In haar atelier/werkplaats BLAUW en op projectbasis op scholen geeft ze teken/grafiek lessen aan kinderen. Experimenteren met verschillende grafische technieken (van houtsnede, lino, monoprint en droge naald tot materiaaldruk, kitchen litho, karondruk en blauwdruk), en ontdekken, onderzoeken en plezier hebben in het proces zijn de belangrijkste ingredienten tijdens de cursuslessen.
Waar: atelier/werkplaats BLAUW, Den Haag
Website: hannadehaan.nl,
facebook.com

​Tel.: +31(0)610088002​

Naam: Ilse Heij
Woonplaats: Rotterdam
Specialiteit: Met 'Creatief van Huis Uit' geef ik lessen en workshops voor kinderen in Rotterdam. Aan de werktafel van mijn gezellige huis, in een veilige, gezellige en inspirerende omgeving reik ik kinderen mogelijkheden aan om hun creatieve talenten (verder) te ontwikkelen. Scheppend bezig zijn is voor mij een heerlijke ontspannen manier om tot jezelf te komen en jezelf te ontdekken.
Van oorsprong ben ik leerkracht. De afgelopen 20 jaar heb ik me toegelegd op de ontwikkeling van mijn creativiteit. Ik speel poppentheater op kinderfeestjes en scholen. Kinderen kunnen bij mij op les een poppenvoorstelling maken, tekenles krijgen of met diverse materialen beeldend bezig zijn.
Meer info: creatiefvanhuisuit.nl
E-mail: ilse@creatiefvanhuisuit.nl
Tel.: 06 55177644

Naam: Atelier in een Koffer, cultuurpedagoge Sabine Plamper en Beeldend kunstenaar Titia Sprey
Woonplaats: Amsterdam, Ateliers Purperreiger
Specialiteit: Creatieve en inspirerende trainingen, workshops en lezingen voor volwassenen en kinderen
Atelier in een koffer werkt vanuit een heldere visie op kind en creativiteit. Centraal staat hierin dat kinderen van nature onderzoekers zijn en volwassenen een essentiële rol spelen bij het begeleiden van kinderen in creatieve processen. Atelier in een koffer biedt scholing aan volwassenen als antwoord op de actuele vraag naar creatief onderwijs van jongs af aan. De trainingen kenmerken zich door een unieke combinatie tussen theorie en praktijk met kinderen.
Sabine Plamper is auteur van het creativiteitsboek ‘Begrijpen met je handen’ in samenwerking met Annet Weterings.
Website: atelierineenkoffer.nl
Tel.: 06 18406121 of 06 47790802

Naam: Marjolein Wigbold
Woonplaats: Amsterdam
Werkzaam: Amsterdam, Noord Holland, Haarlemmermeer
Werkzaamheden: de wereld verbeelden via glaskunst en mozaïek soms in combinatie met poppenspel.
Atelier: tweede Schinkelstraat 39-43  1075 TR Amsterdam
Website:  glaslichtprojecten.nl wordt momenteel vernieuwd  tot 10 december.
Tel.: 06 10683270

Naam: Liset van Dommelen
Woonplaats: Rotterdam
Specialiteit: Liset heeft naast haar scholing aan de Vrije Akademie in Den Haag ook een theatrale én een onderwijs-achtergrond. Als kunstenaar exposeert zij ieder jaar op tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Haar werk balanceert op de rand van kunst, theater en design. Spelen met vormen en materialen is haar manier om te scheppen. Liset heeft zowel in het primair als voortgezet onderwijs voor de klas gestaan. Zij heeft vele cursussen gegeven, van theater- en regie lessen tot schilder/crea workshops aan kinderen en volwassenen. Samen met muzikant Jaap Mulder ontwikkelde zij ‘schilder- & krijtconcerten’. De activiteit wordt zowel binnen het reguliere basisonderwijs als op SBO scholen, BSO’s en peuterzalen uitgevoerd.
Waar werk je?
Zelfstandig beeldend kunstenaar. Diverse projecten in binnen- en buitenland
Website: ateliervandommelen.nl
Tel.: 06 53778887

Naam: Hanneke Saaltink
Specialiteit: Hanneke is leerkracht in het primair onderwijs, master kunst-educatie en beeldend kunstenaar. Als ICC-er ontwikkelt ze het kunstonderwijs op een basisschool waarbij het de intentie is kunstonderwijs een stevige plek in het curriculum te geven. Zij doet dit in samenwerking met de Culturij in het kader van Cultuur met Kwaliteit. Haar specialiteit is beeldende kunst, jonge kinderen en de werkwijze ontwikkeld in Reggio Emilia en Toeval Gezocht.
Waar werk je? Hanneke werkt als groepsleerkracht in een groep 1/2 van het primair onderwijs. Tevens als ICC-er in het basisonderwijs en als beeldend kunstenaar in haar eigen atelier.
Woonplaats: Alkmaar
Website: hannekesaaltink.nl
Blog: hannekesaaltink.nl
Tel.: 
06 27008783